Meghalt Fekete Gyula, alias Szaxi Maxi

67 éves korában meghalt Fekete Gyula, vagyis Szaxi Maxi, a Hungária és a Dolly Roll énekes-szaxofonosa. Szaxi Maxi a Hungária 1983-as felbomlása után lett a Dolly Roll tagja, ahol ő énekelte a Wind szörny, a Naplemente, a Maria Makaroni című dalokat.

1990-ben önálló kar­rierbe kezdett, mikor megjelentette Rock ‘N’ Roll Maximix című lemezét. 2006-ban jelentkezett újabb önálló lemezzel, Ami jó, az jó címmel.

1992-ben megalapította a Maximusic Kiadót. Énekes-zongorista előadóként bejárta a világot is, szaxis-énekesként pedig rock and roll szólóműsorával, valamint a rajta kívül öt másik zenésszel közösen beindított Szaxi Maxi Music Banddel vállalt fellépéseket.

2010 után egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol egyik alkalommal hirtelen rosszul lett, és nyaktól lefelé lebénult. Helikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta, és egy ideig mesterséges kómában is tartották. Bár később úgy tűnt, hogy javult az állapota, családja most azt írta, hogy „hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér”.

A Dolly Roll és a Hungária egykori énekese, Flipper Öcsi, vagyis Jeszenszky Béla Tibor 2008-ban hunyt el 46 évesen, a két zenekar gitárosa, Kékes Zoltán, más néven Sziszi pedig 2017-ben, 67 évesen. (HVG)