Lea Podhradská az Inkubátor döntősei között

Április 4-én a Corvin moziban rendezik meg az Inkubátor program záró-pitchfórumát, ahol 10 filmtervet mutatnak majd be a döntőbe jutott alkotók. Az intenzív felkészülés fél éven keresztül tartott, a közös és az egyéni forgatókönyv-fejlesztés és pitchelési technikák gyakorlása is. A Film.hu sorozatban bemutatta az író-rendezőket és a készülő munkáikat, Podhradská Lea a Drága Marikám! című filmtervéről mesélt.

Film.hu: Miről szeretnél filmet készíteni?

Lea: Egy falusi idős asszonyról, aki a férje halála után megpróbál kitörni a környezete által elvárt szerepkörből, és jelentkezik a nyugdíjas olimpiára. Abszurd komédia. A vizualitást az erőteljes színek, egy mesére emlékeztető képi világ jellemzi. Nagyon megkomponált, ahogy a nyugdíjas asszonyok élete is. Ahogy oldódik a főszereplőm, úgy enged fel ez a merev kompozíció is. Gyakran nagyon közel szemlélődünk, vagy épp nagytotálos, széleslátószögű felvételeket használunk.

Inkubátor 4.0: Podhradská Lea – Drága Marikám!

A Drága Marikám! beharangozóját egyelőre nem találtuk meg, de ha kíváncsiak Lea munkásságára, nézzék meg ismét 2012-es Karcsai út című dokumentumfilmjét.