https://youtu.be/7PwMkDAStxw

Don’t Starve, furcsa, fel nem fedezett világ…

A Don’t Starve egy nyitott világú, kompromisszumot nem tűrő túlélő videojáték tele tudománnyal és varázslattal, a kanadai független Klei Entertainment fejlesztésében. A játékot eretedileg 2013 áprilisában adták ki Windows, OS X és Linux platformokra, később pedig, a nagy sikerre való tekintettel konzolt, Android és iOS eszközöket használók számára is elérhetővé tették.

A játék folyamán a rettenthetetlen „tudós úriember“, Wilson, bőrébe bújhatunk, akit egy démon elhurcolt egy misztikus, vad világba. Wilsonnak meg kell tanulnia kihasználni a környezete és annak lakói által biztosított nyersanyagokat, ha valaha is ki akar szabadulni s megtalálni a hazautat.

A Don’t Starve új értelmet adott a túlélő stílusú játékoknak egyedi játékmódjával és Tim Burton munkáira emlékeztető grafikai stílusával. Ha a kb. 70 órányi játék idő után is vágyunk még egy kicsi túlélésre, három letölthető tartalom (Don’t Starve: Reign of Giants, Don’t Starve: Shipwrecked, Don’t Starve: Hamlet) is a rendelkezésünkre áll. Ha pedig túl magányosnak találnánk az ismeretlen világ felfedezését, barátainkat is magunkkal vihetjük a Don’t Starve Together című, az eredeti játéktól független, többjátékos verzióban.

Első verzió kiadásának dátuma: 2013. április 23.
Fejlesztő: Klei Entertainment
Platformok: Android, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, iOS, PlayStation 3, Windows, PlayStation Vita, Wii U, Linux, Mac OS
Műfajok: Akció-kalandjáték, Túlélőjáték
Kiadók: Klei Entertainment, 505 Games, Klei Entertainment Inc.

További hasonló témájú videók