Lulu 70

 Lulu Kennedy-Cairns skót énekesnő, dalszerző, színésznő. 

 Már tizenöt évesen ismertté vált a Shout című dal feldolgozásával. 1966-ban Lengyelországban koncertezett, ezzel ő lett az első brit női előadóművész, aki élőben lépett fel a vasfüggöny mögött. 1967-ben debütált színésznőként a To Sir, With Love című filmben. Azonos címmel énekelte a film főcímdalát, amely öt héten át volt listavezető az amerikai Billboard Hot 100 hivatalos slágerlistán.
1969-ben ő képviselte az Egyesült Királyságot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A nemzeti döntőben hat dalt énekelt, melyek közül közönségszavazással választották ki a győztest. Bet YaMarchAre You Ready For Love?Boom Bang-a-BangCome September és I Can’t Go On Living Without You című dalok voltak a jelöltek. Utóbbit Elton John és Bernie Taupin írta számára, és Lulu saját bevallása szerint ez volt a kedvence a hat dal közül. Végül azonban a Boom Bang-a-Bang című szerzemény végzett az első helyen, mely később a madridi dalfesztiválon a négy győztes egyike volt. A verseny után német, francia, spanyol és olasz nyelvű változatban is kiadta a dalt.

Néhány héttel a verseny előtt feleségül ment Maurice Gibbhez, a Bee Gees énekeséhez, akitől 1973-ban vált el. 1977-ben összeházasodott fodrászával, John Friedával és még abban az évben született egy fiuk, Jordan. Friedától 1995-ben vált el.

1974-ben az Az aranypisztolyos férfi című James Bond-film azonos című főcímdalát énekelte.

https://www.youtube.com/watch?v=7WZf0hNFRSE