Az örsújfalui ÉS!? Színház 25 éve | 2. rész

„Emlékeztünk….. megemlékeztünk…. ünnepeltünk…… búcsúztunk….. sírtunk….. nevettünk……. Köszönjük, hogy velünk voltatok!” – áll az örsújfalui ÉS!? Színház oldalán az üzenet a fotók mellett. 2018. szeptember 22-én ünnepeltek.A Komáromi Jókai Színházban tartott háromórás gálaestből válogat összeállításunk. Második rész. Műsorvezető: Várady Kornélia.

Közreműködtek: Korpás Éva, Laboda Robi, Lajos András, Horján Viktor, Ölvecky András, Szabó Csilla, a pápai Szó és Kép Színpad…

Örsújfalun az amatőr színjátszás komoly múlttal rendelkezik. Elbeszélésekből tudható, hogy a két világháború között is volt itt színjátszó csoport, ez folytatódott a II. világháború után, az ötvenes évektől kezdődően.

Jelenleg Karinthy Frigyes A bűvös szék című darabját tartják műsoron. A bohózat premierje szeptember 15-én, szombaton a pápai Szép és Kép Színpad Bödögei Komédiák című fesztiválján volt. Hamarosan indulnak újabb erdélyi turnéjukra. Soóky László: Az önmagát mosdató szerecsen című darabjának előadásával, amit az idei Jókai Napokon mutattak be, Budapestre, a Magyar Művek Fesztiváljára készülnek, előtte október 2-án, kedden este hét órakor Dunaszerdahelyen, az Alternatíva 2018 fesztiválon adják elő.

Az ÉS!? Színház egyik születésnapi tortája
Az ÉS!? Színház egyik születésnapi tortája

___________________

KAPCSOLÓDÓ:

Az ÉS?! nem csak színház

Az első rész:

Az örsújfalui ÉS!? Színház 25 éve

 

További hasonló témájú videók