Vajon Arany, Ezüst vagy Bronz Diák Oscart kap-e az Ostrom?

Huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyert Diák Oscar-díjat: a zentai születésű Kovács István Ostrom című munkájával bekerült a nívós elismerés három díjazottja közé.

A 23 perces Ostrom története 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat moshasson várva várt randevúja előtt. Életveszélyes tervétől sem szomszédai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani.

A főbb szerepeket javarészt bosnyák színészek, Vedrana Bozinovic, Mirela Lambic, Radoje Cupic és Nenad Pecinar alakítják, míg magyar részről Trill Zsolt és Keszég László tűnik fel a történetben.

 

https://vimeo.com/289549110

Hogy a fiatal magyar rendező az Arany, az Ezüst vagy a Bronz Diák Oscar-díj büszke tulajdonosa lesz-e, az október 11-én, a Los Angelesben megtartott díjátadón derül majd ki.

Az Ostrom a 32 éves Kovács István diplomafilmje a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, ahol Enyedi Ildikó volt az osztályfőnöke. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Kovács István korábbi Betonzaj című rendezésével hívta fel magára a figyelmet, tavaly az első világháborús Szürke senkik című tévéfilmje elnyerte a Legjobb tévéfilm, a Legjobb rendező és a Legjobb főszereplőnek járó Magyar Filmdíjat.

A Diák Oscart idén 45. alkalommal osztják majd ki.

 

 

További hasonló témájú videók