UDVart fesztivál Füleken • AJÁNLÓ

Koncertek, kreatív programok, közélet, művészet, kultúra – mindez a 2018-as UDVart fesztiválon július 5-től 7-ig Füleken, a Városi Honismereti Múzeum udvarán. A FOLT Művészeti Műhelynek is köszönhetően újra lesznek workshopok, alkotóműhelyek.
A programot kiállítások és vetítések gazdagítják – az esti fényfestéssel Földi Péter Kossuth-díjas festőművész egyedi stílusú alkotásai jelennek majd meg az épületeken.

A fesztivál idei témája az elfogadás és a nyitottság. Szó lesz a kulturális, etnikai és nemzetiségi sokszínűségről (Pestré Slovensko – Színes Szlovákia), a magyar–szlovák cseregyerek- programról (Confident Generation), ellátogat hozzánk VEISZER ALINDA Prima Primissima díjas újságíró és JÁN BENČÍK blogger és polgári aktivista.

A LiteraTúra program keretében a Fiatal Írók Szövetsége képviseli a zenével és vetítéssel, felolvasással és könyvbemutatóval fűszerezett irodalmat. A slam poetry rajongói az idén szlovák–magyar slam párbaj tanúi is lehetnek. Ismét lesz esti mozi a hársfa alatt, s megújult formában működik majd a chill sátor is a lazulni vágyóknak. A kézműves sör, mászófal, csocsó, könyvsátor és gyerekprogram mellett újdonságként megjelenik a társasjáték-sátor.

A világzenei, cross-over koncerteken CSÍK János és a Mezzo zenekar, a Hajni és a Fiúk, a Pázsit, a ZságbaMacska, a Circus Brothers és a SZEDER lép színpadra.

A rendezvény szervezője a Füleki Városi Művelődési Központ, társzervezője a Füleki Vármúzeum.

 

Forrás: Gábor Nászaly (2017)

__________________

Az UDVart 2018 a Kisebbségi Kulturális Alap, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Bővebb információk és online jegyvásárlás a www.kultura.filakovo.sk vagy a www.udvartfestival.com honlapon, illetve a facebookon.

Illés Kósik Andrea, a VMK igazgatónője