Lévai várjátékok • AJÁNLÓ

Lévai várjátékok

A lévai várjátékok vívással, íjászattal és lovaglással kezdődnek június 9-én, 11:00 órakor. A rendezvényt Štefan Mišák, a város polgármestere nyitja meg a várudvaron.

A játékok lovagi tornával indulnak 13:00-kor. A nap folyamán mesterségek bemutatója lesz a várparkban, a várudvarban pedig régi korokat idéző mutatványosok kínálják magukat a Cassanova társaság jóvoltából. A kísérőrendezvények keretében bemutatnak egy történelmi, fából készült körhintát, lehet lovagolni is; ezenkívül solymászok is érkeznek, és több gyermekprogram is várja az odalátogatókat. A kulturális programokon fellép a Rikkoňovci népzenekar, gyermekszínházat lehet nézni, és tűzzsonglőrök is bemutatót tartanak. A lévai várjátékokat a röviddel 22:00 óra előtt kezdődő tűzijáték zárja majd.

Illusztrációs felvételünk:

A csehországi Uherský Ostroh-i Memento mori történelmi bajvívó és színjátszó egylet 1992-től működik. Számos országban szerepeltek már: megjárták Németországot, Magyarországot, Szlovákiát, Lengyelországot, Olaszországot… mígnem 2011 júliusában eljutottak a VII. Alsószeli Jurta Napokra is…