Kincskeresők XIII. • Pázmány Péter Napok

Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciája • Csizmár Melinda és Diószeghy Dorka (Vágsellye) prezentációja. A rendezvény 2017. november 8-9-én zajlott Dunaszerdahelyen.

A konferencia célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).

 

Csizmár Melinda és Diószeghy Dorka,Vágsellye
Csizmár Melinda és Diószeghy Dorka,Vágsellye

 

A zsűri elnöke Prokopp Mária művészettörténész, az ELTE emeritus professzorasszonya volt, tagjai Szántó Judit, a MATEHETSZ igazgatója, Török Beatrix szakelőadó, továbbá Pék László, a Mentor Felvidéki Tehetségsegítő Tanácsalelnöke, H. Csukás Györgyi és Bíró Friderika, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyugalmazott főmuzeológusai voltak. 2017-ben tizenharmadik alkalommal rendezte meg az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja és a MENTOR Felvidéki Tehetségsegítő Tanács.

További hasonló témájú videók