Indul a Febiofest 2018 • AJÁNLÓ

A Febiofest mára az egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénnyé vált Csehországban és komoly nemzetközi rangot vívott ki magának. A kiválasztott filmeket március 26. és április 21. között Csehország regionális központjaiban is megtekinthetik az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan Szlovákiában Pozsony mellett a nagyobb városok is számos járulékos rendezvénnyel várják a filmbarátokat (lásd a PROGRAMot).

________

Best of…

Daniel Majling drámaíró, dramaturg ajánlja a Hon (A vadászat) című filmet.

 

A vadászat (JagtenThomas Vinterberg dán rendező 2012-es drámája, Mads Mikkelsen főszereplésével. A történet egy kis dán faluban játszódik karácsony környékén, főszereplője egy férfi, aki tömeghisztéria áldozata lesz, miután egy kislány szexuális zaklatásával vádolják meg. A filmet a 2012-es cannes-i fesztiválon mutatták be, ahol a főszereplő Mads Mikkelsen el is nyerte a legjobb férfi alakítás díját.

 

A nemrég elvált Lucas egy vidám baráti társaság megbecsült tagja, gondoskodó apa, megbízható munkatárs. Egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik őt. Egyik kolléganőjével randizni kezd, és úgy tűnik, magánélete is mederbe kerül. A harmonikus hétköznapok azonban egy pillanat alatt omlanak össze egy apró füllentés hatására: az egyik kislány, legjobb barátja gyermeke az óvodában azt mondja, hogy Lucas tett vele valamit. A gyermeki hazugság visszafordíthatatlan károkat okozva szabadul el, a magára maradó, védtelen Lucas pedig értetlenül áll az események előtt. 

 

Febiofest 2018

 

További hasonló témájú videók