Franciaországban​ ​az​ ​Ifjú​ ​Szivek

Már úton van a társulat az Atlanti óceán partvidékén fekvő normandiai Saint Lô-ba és Lanesterbe, ahol november 16-án és 17-én állnak színpadra a Finetuning című koncertkoreográfiával.

 

 

A darab sikerszériája már második éve tart, amelyért Hégli Dusan koreográfus idén nyáron megkapta az avignoni fesztivál Tournesol Díját, Magyarországon pedig az Év alkotója Díjat is.
„Nagy az érdeklődés, több síkon is folynak tárgyalások a Finetuning forgalmazása kapcsán, ami talán a darab témájának és aktualitásának is köszönhető. Egy igazi szlovákiai magyar exportcikk. Ezért megpróbáljuk a lehető legtöbb helyre eljuttatni, hiszen olyan kérdéskört dolgoz fel, amely a világ minden pontján égető gond”– jellemezte az előadás sikerét Fitos Judit, a társulat gazdasági
igazgatója.

 

Hégli Dusan rendez

A Finetuning az Ifjú Szivek Táncszínház, a Dusan Hégli Company és az Espace Alya Theatre koprodukciójaként 2016 júliusában, a Festival OFF d’Avignonon került először bemutatásra.

Európa legnagyobb színházi fesztiváljának közönsége huszonkét alkalommal tekinthette meg a hagyományos tánc- és zenekultúrából építkező táncszínházi előadást. Az Ifjú Szivek Táncszínház az első szlovákiai színházi társulat, amely bemutatkozhatott a Festival OFF d’Avignonon.

A társulat november 18-án érkezik haza Franciaországból.

 

 

(Forrás: Ifjú Szivek Táncszínház)

 

További hasonló témájú videók