KINCSKERESŐK XIII. • FELHÍVÁS

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Mentor FTT 13. alkalommal hirdeti meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját. Pályázni lehet a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, 

a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő előadással kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben.

A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítéssel (pl. PowerPoint, Prezi) történik, mely kiegészíthető eredeti hang- és videofelvételekkel, illetve tárgyi emlékek bemutatásával.

__________________

Réte hagyományos konyhájáról Tomovics Evelin tartott előadást 2013-ban:

________________

Célcsoport: Az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály).

Feltételek: Jelentkezhetnek szlovákiai illetőségű diákok (nem követelmény a magyar iskola látogatása, de az előadásnak magyar nyelven kell elhangoznia), egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával.

A pályázó felkészítője lehet a tanára, szülője, nagyszülője, ismerőse vagy az adott témában jártas helytörténész, szakember.

A számítógépes feldolgozás (pl. PowerPoint) és az írásbeli összefoglaló végén fel kell tüntetni a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, szül. éve, lakcíme, ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).

A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Értékelés: Arany, ezüst, bronz sávos minősítés, az előadás és témaválasztás alapján. Minden résztvevő oklevélben és könyvjutalomban részesül.

Jelentkezés: az SZMPSZ honlapjáról: www.szmpsz.sk , a Kincskeresők Facebook-oldaláról: Kincskeresők – Tehetségpont RPK Ga, a Mentor FTT honlapjáról: http://www.tehetseg.sk/  és Facebook oldaláról: Mentor TT letölthető jelentkezési lapon, amelyhez csatolni kell a pályamunka 1-2 oldalas összefoglalását és a forrásanyagot.

A határidő után érkező vagy hiányosan kitöltött (kért adatok hiánya, a választott téma bemutatása, összefoglalása) jelentkezési lapot nem vesszük figyelembe!

Az országos konferencián iskolánként legfeljebb 2 csapat vehet részt, de jelentkezhetnek civil szervezeteket vagy községeket képviselő diákok is. Nagy érdeklődés esetén a szervezők fenntartják a jogot, hogy a több csoportot indító iskolákból a megjelölt téma fontossága szerint, meghívásos alapon válasszák ki az országos konferencia résztvevőit.

Jelentkezési határidő:   2017. október 27.

Országos konferencia: 2017. november 8–9., Dunaszerdahely, Építészeti Szakközépiskola, Szabó Gyula u. 1.

Részvételi díj: 2.- €/fő.

A jelentkezési lapot (minden csapatra külön, pontosan kitöltve) a munka 1–2 oldalas összefoglalójával együtt elektronikus levélben kell eljuttatni a következő címre:

kincskeresok10@gmail.com

További információk:

Szanyi Mária – 031 / 780 4864, 0911 451 024

Szabó Judit – 031 / 780 7935, 0917 539 964

(Visited 17 times, 1 visits today)

További hasonló témájú videók

%d blogger ezt szereti: