Jazz a somorjai Moziteraszon • AJÁNLÓ

Augusztus 4-én 20 órától a Moziban (Bratislavská cesta 86/27): a magyarországi Juhász Márton Trio és az osztrák Bernhard Wiesinger vendégszaxofonos örvendezteti meg a szórakozni vágyó közönséget.A 2014 és 2015-ben az év dobosának választott (JazzMa.hu közönségszavazás) Juhász Márton új triójával februárban debütált a Budapest Jazz Clubban, a közönség és a kritikusok egyaránt pozitívan reagáltak első koncertjükre: „Muzsikájukkal bizonyították, hogy a hagyományokhoz hű jazz is eljut a mai közönséghez, ha azt olyan frissen, szellemesen játsszák, mint ők.”

Juhász Márton – dob; Lakatos Sándor – szaxofon; Fenyvesi Márton – gitár; Farkas Norbert – bőgő

_________________

A repertoár javát az 1950-es és 60-as évek amerikai jazz-zenéje teszi ki. A trió hangzását döntően a nagy klasszikus jazz-zongoristák inspirálták: Ahmad Jamal, Hank Jones, Sonny Clark, Bud Powell, George Shearing, Red Garland, Tommy Flanagan, Bobby Timmons.

_________________

A trió vendége Ausztria egyik legfoglalkoztatottabb szaxofonosa, a Berklee College of Music-ot is megjárt Bernhard Wiesinger. Vele kiegészülve hangulatos és szórakoztató műsorral várják a Mozi Clubba a kedves közönséget

Bernhard Wiesinger – szaxofon
Gayer Mátyás – zongora
Hofecker Mátyás – nagybőgő
Juhász Márton – dob

freeTENORS – three CHARACTERS, three COUNTRIES, one ADVENTURE – a musical adventure around one of the most important Saxofone player from europe Harry Sokal. Bernhard Wiesinger, Ondřej Štveráček – Saxofones, Tomás Baroš – Bass, Marián Ševčik – Drums. Lukas Vidensky – produced by © Harry Sokal pruduction, 2013.

___________

Fotó: Somogyvári Péter

 

 

További hasonló témájú videók