Több mint szomszéd • AJÁNLÓ

Június 4-én Bogányi Gergely zongoraművész koncertjével kezdődik a Magyar Kulturális Hét programsorozata a Szlovák Rádió Hangversenytermében 18:00 órakor. Szurcsik József  Pszichometrikus kísérletek I. című kiállításának

megnyitójával folytatódik a rendezvénysorozat június 5-én 16:30-tól a Pozsonyi Magyar Intézetben (Palisády/Védcölöp út 54.).

____________________

Ugyancsak június 5-én, 18:00 órakor a Szent Márton Székesegyházban ad ünnepi hangversenyt a nyíregyházi Pro Musica Leánykar, amely a helyi Kodály Zoltán Általános Iskolában működő Cantemus gyermekkórusból távozott, de továbbra is ebben a közösségben énekelni akaró diákok kívánságára alakult 1986-ban. A leánykar az elmúlt három évtizedben számos nemzetközi versenyen vett részt: elnyerte a kórusmuzsika Európa Nagydíját, a Bartók-Pásztory-díjat, a Magyar Örökség Díjat, a BBC Ezüst Rózsa serlegét, illetve sok aranyéremmel, kórusolimpiai győzelemmel gyarapította a Cantemus-család elismeréseinek listáját.
A kórus repertoárja a gregoriántól napjaink zenéjéig terjed, műsorukban megtalálhatók Bartók és Kodály művei mellett a reneszánsz és romantikus kórusművészet jeles darabjai éppúgy, mint a kortárs magyar zeneszerzők művei.
Vezényel: Szabó Dénes Liszt- és Kossuth-díjas karnagy, a Nemzet Művésze.
A hangverseny a Kodály Zoltán-emlékév keretében valósul meg.

 

____________
A programsorozat eseményei nyomon követhetők itt.

 

További hasonló témájú videók