5. Kórusok Éjszakája • MEGHÍVÓ

2017. június 10-én ötödik alkalommal csendül fel több száz torokból az ének, hogy hangot adjon a térnek a budapesti Palotanegyedben. Az 5. Kórusok Éjszakáján a hazai amatőr kórusokon kívül számos külföldi kórus is fellép.

A közönség – többek között – hallhat majd kanadai kórust is, akik kifejezetten a Kórusok Éjszakája alkalmából látogatnak el Budapestre, de eljön hozzánk Amszterdamból egy görög diákokból álló kórus is, ahogyan a nagy hagyományokkal rendelkező Szlovákiai Pedagógusok Vass Lajos Kórusa is fellép az este folyamán.

2014. október 18-án koncertet adott a Vass Lajos Szlovákiai Pedagógus Kórus és a Csalló zenekar Cartereten a Magyar Református Egyháznál. A közönség egyik kedvence volt ez a darab, Daróci Bárdos Tamás: Üszküdárá. Devecseri Tamás felvétele.
______________________________________

Az idei évben a Vörösmarty Mihály Gimnázium csodásan zengő udvarát is birtokba veheti június 10-én a Kórusok Éjszakája közönsége, ahogyan ezen az estén megnyitja kapuit a Szabó Ervin Könyvtár Zene Gyűjteményének vadregényes kertje is. A Nemzeti Múzeum belső udvarának és a Szent Anna Kollégium épületének színpompás fényfestéssel teremtenek egyedi hangulatot a fesztivál szervezői.

Zene: Tóth Árpád
Szöveg: Szalay Fruzsina

5. Kórusok Éjszakája

Web: www.korusokejszakaja.hu
Facebook: www.facebook.com/KorusokEjszakaja

További hasonló témájú videók