Virágh András Gábor orgonakoncertet ad Csábon

Virágh András GáborVirágh András Gábor zeneszerző, a Szent István Bazilika friss Erkel-díjas orgonaművésze, a 7. Csábi Orgonaest vendége lesz 2017. április 30-án, vasárnap 16:30-kor a római katolikus templomban!

Orgonaművészként Európa számos országában, illetve a tengerentúlon is fellépett, művei pedig számos hazai, és külföldi hangversenyen, fesztiválon hangzanak el.

Bár a koncerten az orgona játssza a főszerepet, a meghívott előadóművész szólistákkal és kórussal is előad egy-egy művet. Idén vendégül látják Farkas András, fiatal tenort Magyarországról, aki Híves Mária csábi szopránnal énekel duettet, valamint színpadra lép a megújult Szeder Kórus és az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola csábi gyermekkara is. 

A felcsendülő darabokhoz rövid bemutató szövegek is elhangzanak majd Híves István zenész, tanár tolmácsolásában, melyek segítik a művek megértését, illetve érdekesebbé teszik a darabok követését felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik, a közönség ezúttal is láthatja kamerák és kivetítő segítségével.

A KONCERT INGYENES.