Hány ember élhet a Földön?

Sir David Attenborough2009-ben készült Hány ember élhet a Földön? (How Many People Can Live on Planet Earth?) címmel David Attenborough filmje a népesedésről. Attenborough kb. félszáz filmjét láthatták szinkronizálva a magyar tévénézők, de ez a filmje még mindig tabu.

 

 

 

Bevezető:

A teljes film. Alább a linken magyar feliratozással!

https://vimeo.com/93670368

Stáblista:
rendező: 
forgatókönyvíró: 
vágó: 
műsorvezető: 
 
♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

A film magyar felirattal ezen a linken érhető el.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

A neves természetfilmes, Sir David Attenborough szerint korlátozni kell az emberi populáció növekedését, amíg teljesen tönkre nem tesszük a bolygót.

„Mi vagyunk a Föld pestise. A következő ötven évben megkapjuk érte a büntetésünket. Nemcsak a klímaváltozásról van szó, ez pusztán terület kérdése. Elég hely kell ahhoz, hogy élelmet termeljünk ennek az iszonyú nagy hordának. Vagy mi korlátozzuk a populációnövekedésünket, vagy a természet teszi meg ezt helyettünk, és a természet már most is teszi a dolgát” – mondta a Radio Times-nak David Attenborough. Sir David, aki az Optimum Population Trust (Optimális Populáció Alapítvány) védnöke, már korábban is beszélt „az emberi egyedszám ijesztő robbanásáról”.

Véleménye szerint szükséges lenne anyagilag támogatni a szexuális nevelést és más önkéntes népességkorlátozó módszereket a fejlődő országokban.

„Állandóan programokat indítunk az etiópiai éhezéssel kapcsolatban, más nem történik. Egyszerűen túl sok ember él ott. Nem tudják fenntartani magukat – és ennek kimondása nem embertelenség. Ez a helyzet. Amíg az emberiségnek nem sikerül kikeverednie ebből, és nem kap összehangolt képet a bolygóról, addig egyre rosszabbá és rosszabbá válik a helyzet.”

Sir David Attenborough a világ egyik leghíresebb természetfilmes-televíziós  személyisége. A BBC-nek készített filmsorozatai – köztük az Élet a Földön, Az élő bolygó, Bolygónk a Föld – hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Hívd meg a BOCS.eu Alapítványt, hogy vetítsék le a teljes másfél órás filmet, előadással, beszélgetéssel iskoládban, közösségedben, cégednél, a döntéshozók és a médiában dolgozók számára!

 

 

További hasonló témájú videók