XVI. Csengő Énekszó • Czuczorosok énekkara

Czuczorosok énekkaraAz esti fesztiválkoncert keretében fellépett a Czuczorosok énekkara Szaló Éva vezetésével, amely a Czuczor Gergely Alapiskola valamikori, különböző korosztályok énekkari tagjaiból állt össze újra 2011-ben.

A szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiváljának XVI. évfolyamát Érsekújvárban a Lovardában tartották 2016. május 26-27-én.

A Czuczorosok kórusának ötlete 2011 elején fogalmazódott meg pár valamikori énekkarosban, amikor összeálltak a Czuczorosok, itt a helyetek! jótékonysági rendezvényen való szereplésre. Repertoárnak egykor énekelt dalokat válogattak össze, ám saját stílust keresve örökzöld popslágereket, megzenésített verseket is énekelnek. Az énekkarnak az első fellépéstől kezdve saját kis zenekara van, a szintén czuczoros fiúk – Fekete Tamás (zongora), Hugyivár Ádám (gitár), Borka Dávid (ütősök), Hoffman Andor (furulya).

Az énekkar 2014-ben elfogadta a 10. születésnapját ünneplő Érsekújvári Rockszínpad felkérését, és aktív szerepelt vállalt a Jézus Krisztus Szupersztár rockoperában. Az előadás érdekessége, hogy az Érsekújvári Rockszínpadot első ízben kísérte élő zenekar és kórus, ezáltal az előadásnak 100 szereplője volt.

A Czuczorosok énekkara minden évben advent első vasárnapján szerepel az óriási adventi koszorúnál, az első gyertya meggyújtása előtt. Az énekkar heti rendszerességgel próbál, a tagok között jó baráti kapcsolat van, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2016-ban az énekkar már 5 éves.

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/11/xvi-csengo-enekszo-%e2%80%a2/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, KULTÚRA, Oktatás, Verseny, VIDEÓK, Zene // XVI. Csengő Énekszó • Czuczorosok énekkara

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma