Arany Oroszlán-díjat nyert Az asszony, aki elment

Az asszony, aki elmentAz Ang babaeng humayo (Az asszony, aki elment) című Fülöp-szigeteki játékfilm, Lav Diaz alkotása nyerte az Arany Oroszlán-díjat a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A The Woman Who Left egy ártatlanul elítélt tanárról szól, aki próbál megbocsátani és új életet kezdeni a szabadulása után.

A zsűri elnöke az angol Sam Mendes, aki az Amerikai szépségért kapott Oscart, de a világ a James Bond-féle Skyfall-ról ismeri.

A legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlánt megosztva kapta a La region salvaje-t jegyző mexikói Amat Escalante és a Velencébe a Paradise című holokausztdrámájával érkező Andrej Koncsalovszkij, Nyikita Mihalkov testvére.

A legjobb színésznőnek járó elismerést a Kaliforniai Álom egyik főszerepét alakító Emma Stone kapta. Stone videóüzenetben mondott köszönetet Ryan Goslingnak és Damian Chazelle rendezőnek, valamint a velencei mustra zsűrijének.

https://youtu.be/9G2FDuWn7q8

A legjobb színésznek a Magyarországon az Eszeveszett mesékből ismert Oscar Martinezt ítélték az El ciudadano ilustre című drámában nyújtott alakításáért.

További hasonló témájú videók