Pannonfíling Mozgóképes Találkozó • FELHÍVÁS

Pannonfíling Mozgóképes TalálkozóSzeptember 5-ig várják a magyarországi és a határon túli alkotók jelentkezését a Pannonfíling Mozgóképes Találkozóra. Az indulóktól idén is legfeljebb 15 perces alkotásokat várnak, nevezési díj nélkül és műfaji megkötéstől függetlenül, de nem zárkóznak el a hosszabb alkotásoktól sem. A filmekből előzsűri válogatja össze a versenyprogramot, az abban szereplő műveket aztán a zsűrivel és a filmesekkel együtt értékelhetnek a nézők október 8-án Veszprémben. A találkozón így az alkotók közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról, és a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.
Idén különdíjat alapítottak a legromantikusabb, legérzelmesebb rövidfilmnek. A PannonLove díjjal azt a művet díjazzák, amelyben leginkább a szerelem és szeretet dominál.

 

Egy korábbi versenyfilm: Domán Dániel: ANNA
Star – Anna Jacsó
Cinematography – Krisztina Franyó, Dániel Domán
Editing by – Krisztina Franyó

    A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó olyan rövidfilmes szemle és verseny, amelyen amatőr és függetlenfilmesek 2005 óta bizonyíthatnak. Az elmúlt években alacsony költségvetésből, de annál nagyobb lelkesedéssel és kreativitással készült roadmovie-t, háborús drámát, sci-fit, szerelmi történetet, videóklipet és animációs filmet is láthattak a nézők. 
    A Pannonfíling fő támogatója a VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány. Az idei találkozót október 8-án a veszprémi Expresszó Klubban tartják.
    A tavalyi, 11. Pannonfílingen az első helyet Ugron Réka és Fekete Ludovic: Amit gondolok az egészről, a második helyet Az Elephant Studio: A toll, míg a harmadik helyet Engelmann Péter: #Help című rövidfilmje szerezte meg. A különdíjat Karácsony Péter: Sült kacsa, a közönségdíjat szintén Karácsony Péter: Fekete kecske, a Pannon Szmájli díjat pedig Király Róbert: A verseny című alkotása kapta. 

The Final Question. A film Örkény István novellája alapján készült. Elnyert díjak: Pannonfíling Mozgóképes találkozó 2010 I. Hely és Közönségdíj I Hely, VII. Göcsej Filmszemle I Hely. Kisjátékfilm kategóriában.