V. Hajdúböszörményi Írótábor

V. Hajdúböszörményi Írótábor (HÍR)Évről évre jelentős alkotók, művészek is feltűnnek a tábor vendégeiként, de a fiatal szerzők szintén gyakran bemutatkoznak a javarészt a legfiatalabbak (felső tagozatos és középiskolás gyerekek, egyetemista fiatalok) alkotta közönség előtt.

https://youtu.be/osf7bNd1BgI

A Hajdúböszörményi Városi Televízió felvétele

Az V. Hajdúböszörményi Írótábor (HÍR) célja, hogy minden korosztályhoz, s különösen a fiatalok szélesebb köréhez eljusson a kortárs irodalom. A költészeti, prózai és szerkesztői szemináriumok egyaránt ezt szolgálják, de ezen kívül más művészeti formák megszerettetése, előtérbe hozása is a programsorozat fontos célja, éppen ezért társművészeti szemináriumokat is tartanak a táborban, melyeket idén is az íróiskolák után rendeznek meg délelőttönként.

A szemináriumok mellett a tábor másik fő vonulatát a délutáni programok, felolvasások, kerekasztal-beszélgetések, előadások alkotják. Az írókon és költőkön kívül zenészek, színészek, slammerek jelenlétére is számíthatnak a résztvevők. A HÍR-en nem csupán egymás mellett, hanem mindinkább együtt is élnek az irodalom, a zene, a színház, a slam, valamint a vizuális művészetek.

Az íróiskolák és szemináriumok vezetői Áfra János, Bezerédi Zoltán, Bíró Gergely, Csobánka Zsuzsa Emese, Szabó Imola Julianna, Szűcs János és Vörös István lesznek.

További hasonló témájú videók