Ma kezdődik a Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválja

siraly-plakatIdén huszonöt előadás és egy gálaműsor szerepel a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának programjában. A 2016. június 18–25. között megrendezésre kerülő seregszemle és verseny első előadásaként a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának A. P. Csehov Sirály című produkcióját láthatja a fesztiválközönség és a verseny zsűrije. A Sorin Militaru elismert román rendező által színre vitt előadás 18 órakor kezdődik a kisvárdai Művészetek Háza színháztermében.

A Román Televízió Magyar Adásának műsora

A versenyprogramban egyébként összesen tizenkét előadás szerepel, hármat pedig az úgynevezett hallgatói minifesztivál keretében tekinthet meg a közönség. A seregszemlén tizennégy romániai, nyolc magyarországi, öt szerbiai, két szlovákiai és egy kárpátaljai társulat lép színpadra. A fesztivál zárónapján a díjátadással egybekötött ünnepség után a Fővárosi Nagycirkusz ad gálaműsort.

A Kassai Thália Színház versenyelőadása: Molière: MIZANTRÓP  • 2016. június 22. – 21:00

A Komáromi Jókai Színháznak idén csupán a neve szerepel ötödmagával a Forrás Színház koprodukciós vállalkozásában (Bergman: Őszi szonáta, rendező Pataki András); de jelenlét nélkül.  Soóky László írása.

 

A gazdag programot a linken találják.