Environapok a Duna utcán (15) Mucska Szilvia • A malária és gyógyítása

Mucska Szilvia - A malária és gyógyításaFelvételeink a 2016. április 25-én és 26-án lezajlott XIII. Duna utcai Environmentális és Egészségvédelmi Napokon készültek. Mucska Szilvia a maláriáról és annak gyógyításáról adott elő.

Az első napon a megnyitó után a fotópályázat nyertesei vehették át jutalmukat. Az első helyért járó díjat Petro Krisztina, III. A osztályos tanuló kapta, a második és harmadik helyezett pedig Lelkes Dominik, I. B osztályos tanuló lett.
Utána tudományos előadások bemutatása következett. Vendégelőadóink voltak: Mgr. Matušik Ildikó, a nagyszombati Bél Mátyás Egyetem természettudományi karának dolgozója, aki a műtrágyázással kapcsolatos problémákat elemezte, őt követték Dr. Hatvani István Gábor és Dr. Kovács József, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem munkatársai, akiktől a Környezetkutatás és klímamodellezés a felsőoktatásban és az Akadémián című előadást hallották a jelenlévők, szintén a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemről érkezett Topán Dániel környezetkutató, aki a magyarországi klímaváltozásról adott elő, az előadások sorát Ing. Maglovski Marina, a nyitrai Szlovák Tudományos Akadémia genetikai intézetének dolgozója zárta, előadásának témája az arzén toxicitásának a növények immunitására való hatása volt.
Másnap folytatódtak a tudományos előadások. RNDr. Ivan Ružek, a pozsonyi Komenský Egyetem természettudományi karának dolgozója előadásában az utazások egészségügyi kockázatait érintette.
Közben diákjaink is bemutattak tudományos prezentációkat: Ziff Stella a Zika-vírusról, Egri Evelin a kullancs által terjesztett betegségekről, Farkaš Anna a globális felmelegedésről, Pőcz Eszter és Gergely Eszter a humán genomról, Gyetven Mihály a melanómáról, Lehel Anna a betegségekről, Mucska Szilvia a maláriáról, Makó József a jelenkori betegségekről, Horváth Diana a Tátrai Nemzeti Parkról és Szőcs Réka az Ebola-vírusról.
Rendezvényünkre a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium két diákja, Csákai-Szőke Péter és Takács Bendegúz Holló, valamint kísérőtanáruk, Oláh Tibor is ellátogatott. Partneriskolánk diákjai a gombákról készített előadásukkal gazdagították a programot.

Mindkét nap folyamán a résztvevőket egészséges ételek kóstolójával vendégelték meg a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium tanárijában. 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/06/environapok-a-duna-utcan-15-mucska-szilvia-%e2%80%a2-a-malaria-es-gyogyitasa/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Oktatás, VIDEÓK // Environapok a Duna utcán (15) Mucska Szilvia • A malária és gyógyítása

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma