Molière: Mizantróp • Kassai Thália Színház

Mizantróp Kassán„Jobbat nem tudtam írni, és bizonyos, hogy nem is fogok” – írta Molière A mizantrópról, amelyet 1666-ban mutatott be a társulata. „Az előadás végén Alceste kilép a darabból: elege van ebből a képmutatással és hazugságokkal teli világból, és úgy dönt, keres egy helyet, ahol az igazságosság uralkodik.”

HEGEDŰS NORBERT: Az őszinteség és következményei

KOZSÁR ZSUZSANNA: Mondj igazat?

A Kassai Thália Színház videója

A kassai előadás díszleteit Fodor Viola, a jelmezeket Őry Katalin tervezte. A zenét Lakatos Róbert szerezte. A darabot Petri György fordította, a szonetteket és a dal szövegét Csehy Zoltán írta. A dramaturg és rendezőasszisztens Forgács Miklós. Rendező: Czajlik József.

Tavaly Kisvárdán a Rükverc című előadás közönségdíjat kapott. Idén a Mizantróppal vesz részt a társulat a Magyar Színházak XXVIII. Kisvárdai Fesztiválján 2016. június 17–25. között.

A fesztivál programja.

A műsort Balogh Tibor színházi szakíró állította össze, aki korábban már tagja volt a kisvárdai fesztivál zsűrijének. A versenyprogramban az eddigiekhez képest több díszbemutató lesz, magas művészi színvonalú, kifejezetten közönségbarát produkciók – írja Kisvárda honlapja

A szervezők már tavaly jelezték, hogy szűkítik a felhozatalt. Csak szűkül vagy hígul is a kisvárdai fesztivál?

Idén a Komáromi Jókai Színház nem jutott el a fesztiválra. 

 

 

További hasonló témájú videók