Köszönöm, jól • ma este az RTVS 2. csatornáján

Köszönöm, jólPrikler Mátyás többszörösen díjazott filmjét vetíti újra ma este az RTVS a kettes csatornán 22:40-től. Zuzana Mauréry, a film egyik főszereplője azt nyilatkozta, hogy ez a film a kegyetlen valóságot mutatja be.

„Nagyon kevés olyan két nemzet van Európában, amelyik ennyire hasonlítana egymásra” – mondta a film kapcsán a rendező. Parádés a szereposztás: Mokos Attila, Miroslav Krobot, Várady Béla, Vladimír Obšil, Zuzana Mauréry, Jana Oľhová, Olasz István, Daniela Pribullová, Csekes Ábel, Barbora Illithová, Molnár Xénia, Milan Vojtela, Bety K. Majerníková, Ferenczy Anna, Ján Fajnor, Fabó Tibor, Bandor Éva, Vörös Lajos, Mária Kácserová, Terhes Sándor, Ján Greššo, Blaho Uhlár, Tóth Tibor, Vít Bednárik, Marek Šulík, Deniz Özcelebiés mások játszanak benne.

A Köszönöm, jól című film történeteit a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat próbára tevő gazdasági válság foglalja keretbe.

Az első történetben egy vidéki politikust és vállalkozót, Miroslavot ismerhetjük meg, aki igencsak sajátos módon rendezi a felmerülő problémákat, legyen szó a vállalatáról, az öccséről, vagy a bánatát alkoholba fojtó feleségéről.

A második történet egy nyugdíjasról, Béláról szól, aki váratlanul megözvegyül, és annak ellenére, hogy feleségével folyton civakodtak, nehezen viseli a magányt, amelyet minden reménye ellenére még a gyerekei, Attila és Marika sem tudnak enyhíteni. A harmadik történetben Béla fia, Attila elsősorban munkahelye elvesztésétől retteg, miközben családi élete is szétesőben van.

A film az egyes figurákat empátiával láttatja, gondjaikat emberközelbe hozza, a feltárt problémák szívbemarkolóan ismerősek – egy olyan világról adnak látleletet, amelyben a morál kiveszőfélben van, a remények viszont tovább élnek.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/04/koszonom-jol-%e2%80%a2-rtvs2/trackback/

Most itt van: Home // FELHÍVÁS, Film, KULTÚRA, VIDEÓK // Köszönöm, jól • ma este az RTVS 2. csatornáján

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma