A Szerelem Cannes-ba megy

Darvas Lili és Törőcsik Mari a Szerelemben45 év után tér vissza a Törőcsik Mari és Darvas Lili klasszikusa Riviérára. Makk Károly Szerelem című gyönyörű filmje bekerült a klasszikusokat felvonultató Cannes Classics elnevezésű válogatásába.

https://youtu.be/q8xmNJ0omX4

„A Szerelem minden idők egyik legnagyszerűbb, legszebb magyar filmje. Érzékenységével jóval több, mint történelmi kordokumentum. Egy háromszereplős kapcsolatrendszer hihetetlenül finom ábrázolása.

Egyáltalán nem lehetett nyilvánosan beszélni 56-ról, amikor ez a film készült, de a szavak mögötti fájdalom és a rendszer igazságtalansága mégis rendkívüli erővel érződik minden jeleneten. Miközben, ahogy a film címe is mutatja, a középpontban a személyes kapcsolatok állnak.

 

Az önfeláldozás itt nem politikai gesztust, hanem a hétköznapok önként viselt poklát jelenti. 1971-ben még akadt néhány 56-os politikai fogoly a magyar börtönökben. A film önmagában, politikai és történelmi háttér nélkül is megállná a helyét, de a körülmények ismeretében még zseniálisabbnak tűnik.” (Magyari Péter, origo.hu)

Fotó: Darvas Lili és Törőcsik Mari a Szerelem című filmben • Forrás: Mokép