XI. Kincskeresők – Vissza a múltba: Gyermekévek száz évvel ezelőtt

Gáspár Bettina és  Tóth KittyGáspár Bettina és Stellár Antónia készítette azt a beszámolót, amelyet Gáspár Bettina és  Tóth Kitty Vissza a múltba: Gyermekévek száz évvel ezelőtt címmel adott elő a XI. Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáján.  Felkészítő tanáruk Szekeres Szigeti Mária a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskolából. 

Az SZMPSZ Galántai Regionális Pedagógiai Központ Tehetségpontja tizenegyedik alkalommal szervezte meg Szanyi Mária vezetésével a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját az alapiskolák 5–9. évfolyama, a nyolc- és négyosztályos gimnáziumok, valamint a középiskolák diákjai (12–18. éves korosztály) számára.
A verseny hagyományosan Dunaszerdahelyen zajlik.
A verseny célja: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).
A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítés (pl. PowerPoint) és eredeti hang- és videofelvételek segítségével történik. Az előadáshoz tárgyi emlékek bemutatása is kapcsolódhat.

További hasonló témájú videók