Aljas nyolcas. Tarantino új filmje már a mozikban

Aljas nyolcasTarantino a feje tetejére állítja a politikai korrektséggel átitatott megközelítést, és úgy készít ízig-vérig antirasszista kiáltványokat, hogy ízig-vérig rasszista figurákkal pakolja tele a filmjeit,  aminek az Aljas nyolcas a legdirektebb megfogalmazása – lévén, hogy lényegében egy olyan karaktert sem mozgat, aki mentes lenne valamilyen ideológiai előítélettől.

Az Aljas nyolcas (The Hateful Eight) 2015-ös amerikai westernfilm, Quentin Tarantino írta és rendezte, ő a narrátora is a nyolcadik filmjének. A szereplők Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern.

A film zenéjét Ennio Morricone szerezte, aki már több mint 40 éve szerzi a westernfilmek dallamát, és január 19-én Pozsonyban ad koncertet. A filmet az Amerikai Egyesült Államokban 2015. december 25-én mutatták be. A hazai mozikban január 8-tól vetítik.

https://youtu.be/gnRbXn4-Yis

 

Egy évvel a polgárháború után, Marquis Warren őrnagy (Samuel L. Jackson) három betyárt szállít Red Rock városába. Ám útközben megállítja őket egy John Ruth (Kurt Russell) nevű idegen, aki szintén Red Rock felé tart egy megbilincselt szökevénnyel, Daisy Domergueval (Jennifer Jason Leigh). Ruth egy fejvadász, aki a 10 ezer dolláros vérdíj fejében, a fogvatartottját próbálja mindenféleképp eljuttatni a városba, ahol a nő kivégzését akarja végignézni.