Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? • Jön a Félvilág

Félvilág1914. januárjában egy utazókosarat sodort partra a jeges Duna, benne egy megfojtott nő hullájával… Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (Kovács Patrícia) utolsó napjait dolgozza fel. 

A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig. A további szerepekben Hajduk Károly, Takács Katalin, Elek Ferenc, Fekete Ernő, Bordán Irén, Lőte Attila és a nemrégiben elhunyt Haás Vander Péter látható, de néhány másodpercre feltűnik többek között Sztarenki Dóra, Szandtner Anna és Takátsy Péter is.

A Félvilág világpremierje az A-kategóriás montreáli filmfesztiválon volt szeptemberben, legközelebb november végén lesz látható Goán, egy újabb A-kategóriás fesztiválon, az Indiai Nemzetközi Fesztiválon. A Félvilágbemutatóját a hazai közönség is egyre izgatottabban várja: a film első képsoraiból álló rövid ízelítő augusztus közepén debütált, és csak az Origón eddig közel 90 ezren nézték meg, megelőzve ezzel náluk az új a Star Wars film (Az ébredő Erő) előzetesét. A film novemberben bemutatott 2 perces előzetesére pedig egy nap alatt több mint 45 ezren kattintottak. A hazai premierre nem kell már sokat várni: Mágnás Elza pikáns, izgalmas, és meghökkentő utolsó napjai december végén elevenednek meg a Dunán. (Forrás: www.magyar.film.hu)

További hasonló témájú videók