Fölmagasodni nem bírhatsz. De lobogsz még… • A magyar nyelv napja

A magyar nyelv napjaMagyarországon 2011 óta hivatalos ünnep november 13., a magyar nyelv napja, a magyar nyelvet az államigazgatásban és a közoktatásban hivatalossá tevő 1844. évi II. törvénycikk elfogadásának tiszteletére. Romániában is ez lesz a magyar nyelv ünnepének hivatalos időpontja.

• Válogatás a magyar nyelv ünnepével kapcsolatos rendezvények, vetélkedők, kitüntetések sorából, az Anyanyelvápolók Szövetségének munkájából.

A magyar nyelv napján 2014-ben dr. Raátz Judit és Koltói Ádám vehette át a Lőrincze-díjat, Bakóné Aradi Éva pedig elsőként vette át a Maróti István-emlékérmet a Petőfi irodalmi Múzeumban.

Ötvenedik alkalommal rendezték meg Győrben a Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjét 2015. április 17–19. között.

A Magyar Nyelv Múzeumában

2015-ben a Tinta Könyvkiadó gondozásában jelent meg Bárdosi Vilmos Szólások, közmondások eredete c. szótára. Az ünnepi könyvhéten a szerzővel beszélgettünk.

Az Anyanyelvápolók Szövetsége videói. Érdemes felkeresni az oldalukat: versenykiírásokat, ünnepségek sorát, szakirodalmat is bőven találunk rajta.

További hasonló témájú videók