A legjobb szlovákiai férfi színész szülinapjára

Gál Tamás - A helység kalapácsaGál Tamás – A helység kalapácsa (és a többiek) • Gál Tamás színművész 2004 novembere óta játssza a Petőfi Sándor művéből készült előadást. A sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat 

és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje. A felvétel a Duna Menti Tavasz gáláján készült 2014. június 6-án.  (Az idei felvétellel még adósak vagyunk, de készül…)

„A sziporkázó paródia összes szereplője egy személyben jelenik meg: Harangláb, a fondor lelkületű egyházfi, Csepű Palkó, a tiszteletes két pej csikajának jókedvű abrakolója, a béke barátja Bagarja és még sokan mások. Hangját nagy kedvvel igazítja a figurához, mimikája zseniális, az Szemérmetes Erzsók 55 éves bájainak hunczut mosolyával csábítja a nézőit.

A színész fantasztikus kontaktusteremtő, varázslóként vonzza a figyelő tekinteteket, a sűrű beletapsolásból kijut a besegítő kisiskolásoknak is. Pipa helyett gyakran gyújt rá egy-egy pezsdítő nótára, kelléke a gitáron kívül csupán a négylábú szék. Halálos biztonsággal poéntíroz, elsöprő lendülete töretlenül vezet végig a hősi cselekmény markáns fordulatain. Isteni szórakozás!

Így kellene magyart tanulni, de lehetne mást is… Fejenagy kovácsmester, templomi bezáratása után, a lágyszívű kántor szerelemféltésből adódó elagyabugyálásáért kalodába csukatik, de a mi jókedvünk szabadon szárnyal a fergeteges élmény után. Gál Tamás Petőfijét minden iskolában játszani kell! Ne csak a felnőttek élvezzék elképesztő virtuozitását, jusson el a még meglévő, utolsó tanyabokorba is!” (Szkéné Színház)

 

További hasonló témájú videók