Ma este animált sci-fi a Vasmacska Filmklubban

A futurológiai kongresszusA Komáromi Jókai Színház Vasmacska Filmklubjában ma este vetítik a Stanislaw Lem regényéből készült félig élőszereplős, félig animációs filmet (18:00).

A futurológiai kongresszus (2013)

A rendező, Ari Folman a film ama korszakában, amikor életszerűvé generált digitális karakterek uralkodnak a moziipar nagy területén, egy lépést előrébb lép, és az animáció gyönyörűséges szabadságával elénk tárja azt a világot, amikor bárki bevehet egy kémiai készítményt, és onnantól az agya abba a fantáziamoziba illeszti őt, amire mindig is vágyott, azokkal a színészekkel, akikkel csak kívánja. De hová lesznek azok a színészek, akik eladták a lelküket a stúdiók ördögeinek?
A saját magát alakító Robin Wright ajánlatot kap egy nagy stúdiótól, hogy adja el nekik a filmes személyazonosságát: minden mérhető adatát felveszik és lemásolják, hogy megkötések nélkül használhassák az alakját mindenféle hollywoodi filmben – még azokban a reklámkampány-szerű filmekben is, amiket korábban elutasított. Cserébe rengeteg pénzt kap, de ami ennél is fontosabb: a stúdió beleegyezik, hogy a számítógépes karakterét örökké fiatalon hagyják, az összes filmjükben.
A szerződés 20 évig érvényes.
A Kongresszus onnantól követi nyomon Robin életét, hogy a szerződése lejárt, és visszatér a jövőbeli fantáziamozi világába.

Rendező:
Ari Folman

Színészek:
Robin Wright (Robin Wright)
Harvey Keitel (Ai)
Jon Hamm (Dylan Truliner)
Paul Giamatti (Dr. Barker)
Kodi Smit-McPhee (Aaron Wright)
Danny Huston (Jeff)
Sami Gayle (Sarah Wright)

További hasonló témájú videók