Egy éve volt • Duka-Zólyomi Árpádra emlékeztek a Pozsonyi Casinóban

Duka-Zólyomi ÁrpádBarátai, ismerősei emlékeztek a Pozsonyi Casinóban Duka-Zólyomi Árpádra, felidézve sok-sok epizódot az életéből, és Polák László rádióriporter jóvoltából a hangját is hallhatták.

Duka-Zólyomi Árpádot sokan ismerték és becsülték nálunk, és valószínűleg  mindenütt a világban, ahol kutatóként, parlamenti képviselőként megfordult. A pozsonyi magyar kulturális élet egyik szervezőjeként, a szlovák főváros Csemadok-szervezeteinek vezetőjeként sokat tett az itt élő magyarok összefogásáért. Nagy érdeme van a hányatott sorsú és gyakran megrongált pozsonyi Petőfi-szobor helyreállításában és új helyének kijelölésében. 

(Fotó: Felvidék.ma)

2011-ben Duka-Zólyomi Árpád atomfizikus a Gombaszögi Nyári Táborban „Párhuzamok Fukusima és Csernobil között” címmel tartott előadást.

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2014/10/egy-eve-volt-%e2%80%a2-duka-zolyomi-arpadra-emlekeztek-a-pozsonyi-casinoban/trackback/

Most itt van: Home // Arcélek, ESEMÉNY, Évforduló, VIDEÓK // Egy éve volt • Duka-Zólyomi Árpádra emlékeztek a Pozsonyi Casinóban

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma