Harmónia 2014 – a színpadon Bertók Tibor

Bertok TiborA Szlovákiai Magyar Zenei Díj átadójának színpadán fellépett a tavaly díjazott Bertók Tibor, zongorán kísért Lukáš Píš.  Bertók Tibor alig húszéves, de már bejárta Európa szalonjait, és játszott a német kancellárnak is. Zenész családból származik, már 4 éves kora előtt a 100 Tagú Cigányzenekarral szólózott. 

Szerény, alázatos, szorgalmas fiatalember, aki büszke roma származására és magyarságára. Ősszel Bécsben fejleszti hegedűművészi tudását, hogy valóra válthassa álmát, a fellépést a Carnegie Hallban. Egyszer azt nyilatkozta, hogy a zene számára lételem, nem tudja elképzelni nélküle az életét. A kétezres évek elején a galántai Kodály Zoltán nemzetközi hegedűversenyt háromszor is megnyerte, a Nyitrai Lantot kétszer, ugyancsak kétszer diadalmaskodott Nagyszombatban, továbbá a Pozsonyi Paganini versenyen, ahol az abszolút győztesnek is kikiáltották. 2008-ban megkapta az „Új Európa Tehetségˮ díjat és Komárom polgármesterétől pedig a város díját is átvehette. Tavaly a dunaszerdahelyi Harmónia gáláján pedig a legjobb fiatal muzsikus díjában részesült.

Elhangzik:

Antonio Bazzini – La Ronde des lutins (Manók tánca), majd Andrea és Enno Morricone – Cinema Paradiso Love Theme

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat a Harmónia Szlovákiai Magyar Zenei Díj Polgári Társulás, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, a Csemadok Művelődési Intézete, a Csemadok naszvadi alapszervezete, Lábszky Olivér énekes-dalszövegíróval együttműködve 2011-ben alapította.

[mappress mapid=”177″]

További hasonló témájú videók