Mics Károly Színjátszó Csoport – Jegygyűrű a mellényzsebben

Mics Károly Színjátszó CsoportAz Egressy Béni Színjátszó Fesztivál harmadik napján Buzitán a Mics Károly Színjátszó Csoport Balik Judit rendezésében bemutatta Tóth Miklós: Jegygyűrű a mellényzsebben című vígjátékát.



Ipolynyéknek már több évtizedes múltra visszatekintő amatőr színjátszó csoportja van, a Mics Károly Színjátszó Csoport.

A csapat tagjai abszolút amatőrök, akik szabadidejüket áldozzák fel a színjátszásért. A közönség igényeinek messzemenő tiszteletbe tartása mellett a csapat leggyakrabban vígjátékokat tűz műsorára, ezek között több zenés vígjáték is akadt. Az évek során olyan siker darabokat adtak elő, mint a Mágnás Miska, Huszárkisasszony, Muskátlis ablakok. Már szinte hagyományszámba megy az évi egy premier, mely a farsang utolsó hétvégéjén kerül bemutatásra Ipolynyéken. Érdeklődés esetén szívesen bemutatják darabjukat más környékbeli településeken, testvérközségekben, ám kaptak meghívást már Erdélyből is.

Az idei farsangon is egy remek vígjátékkal álltak elő. Február 9-én került bemutatásra Tóth Miklós: Jegygyűrű a mellényzsebben című háromfelvonásos vígjátéka a helyi művelődési ház nagytermében. A darab hatalmas sikert aratott a telt házas – közel 400 fős- közönség körében. A fergeteges előadást a lelkes közönség vastapssal jutalmazta.

A csoport az évtizedek során különféle megmérettetéseken is sikeresen helyt állt. Még a nyolcvanas években megfordultak a Jókai Napokon Komáromban. Az ezredforduló környéken több ízben részt vettek az Egressy Béni Fesztiválon, 2004-ben a fesztivál fődíját szerezték meg, emellett számos egyéni alakítás díjat zsebeltek be.

Balík Judit megjegyezte, hogy a helyi Csemadok színjátszó csoportjaként sok segítségek kapnak a szövetségtől, emellett az önkormányzat is támogatja működésüket. Nagyon sok mindent önerőből oldanak meg, elsősorban kellékek és jelmezek beszerzése. „A csoport egy csapat, ami összetartozást és összetartást jelent. Jó valahová tartozni, összejönni és a munka mellett kikapcsolódni, ily módon szórakozni és persze szórakoztatni, amikor bemutatásra kész a darab”- summázza a csoport jelentőségét Balík.

Pástor Péter

 [mappress mapid=”170″]

További hasonló témájú videók