Bíborpiros szép rózsa – Kovács Barbara, Somorja

Kovács Barbara, SomorjaA somorjai Kovács Barbara produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81377087

Csoport / Egyén: Kovács Barbara
Település: Somorja
Sáv: ezüst
Vezető / Felkészítő: Méry Bea
Csoport fenntartója: iskola
Korcsoport: 1
Kategória: népdal (szólista)
Műsorszámok: Névcsúfolók: Csicseri borsó; Don, don, dáridó; Csöm, csöm, gyűrű; Kerek a káposzta
Ezt vallják magukról:
Nagyon szeret énekelni, óvodás kora óta néptáncol, szólót énekel. Szereti a vidámságot, játékokat, ezért ilyen stílusú dalokat szeret énekelni.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók