A Hoppárézimi! holnap a TeatRovás pici színpadán

A Hoppárézimi! a TeatRovás pici színpadánZemlényi Zoltán nagysikerű könyvét, a Hoppárézimi!-t vitte a TeatRovás pici színpadára Márkus Judit, a kassai Thália Színház színésze. Kollégáját, Madarász Mátét rendezte ebben a monodrámává alakított produkcióban.  Az ősbemutató 2013. november 9-én volt, a közönség legközelebb holnap, november 28-án láthatja a darabot. 

Helyszín: Kassa, Rovás Akadémia, Kmeť utca 34. (korábban Szent László utca)

Időpont: 2013. november 28., 19 óra

Mivel a színház csak korlátozott számú férőhellyel rendelkezik, szükséges a telefonos vagy e-mailes helyfoglalás: 0907 58 72 58 (Kovács Ágnes), illetve agnes@rovas.sk

Hoppárézimi! monodrámában ZZ egyszemélyes tolókocsis táncszínházát Madarász Máté, a színház tehetséges fiatal színésze valósítja meg, a zenei világot pedig Zemlényi kamaszkori zenekarának számai alkotják.

Európa kulturális fővárosa újabb magyar ősbemutatónak adott otthont

Szeptember 23-án tartották az olvasópróbát, amelyen a regény szerzője is részt vett. „A Hoppárézimi! ma már egy közel 30 éves történet. A könyv tulajdonképpen az 1986-os évem naplója. 16 éves voltam akkor. 16 évesen éltem át azt, hogy a jövőbe vetett álmaimnak egy szemvillantás alatt vége. Külső szemmel egy szánni való rokkant lettem, de belülről ugyanaz maradtam és ugyanazzal a szenvedéllyel próbáltam a sorstól visszakövetelni a jussomat, amit az addig eltelt években – még egészségesként – kiérdemeltem. A Hoppárézimi! monodráma nekem azért fontos, mert ez az első színpadi megformálása a saját 16 éves gondolataimnak, kamasz érzéseim szavakba öntésének. Az 1990-től két évadon át nagy sikerrel játszott és a televízió által többször is sugárzott színdarabot (a többszereplős színdarab-változatot a Madách Kamara játszotta Budapesten – a szerk.) azért volt könnyű külső szemmel néznem, mert a szövegkönyvet nem én írtam, bár a mű kétségkívül az én történetemet dolgozta föl. Most valószínűleg újra fogom élni az egész akkori érzésvilágomat, melyet olvasni is veszedelmes, előadva, a nézőtérről nézve viszont egyenesen horrorisztikus lesz számomra. Legalábbis megvan rá az esély. Ezért én izgulok a legjobban, hogy megnyíljon az időkapu és visszazuhanjak 1986-ba. Mert akkor jó eséllyel a nézők sem fognak úgy felállni a székükből, ahogy az elején beleültek. Ezt tehát nem újra műsorra tűzik, hanem ez lesz a virágpremier!” – nyilatkozta az író.
Az előadás dramaturgja Forgács Miklós, a mozgást Kántor Kata, a látványt és a jelmezt Péter Krisztina tervezi. Az előadás rendezője Márkus Judit. (http://7ora7.hu)

Madarász Máté színész 

1986. november 18-án született Miskolcon. Gimnáziumi tanulmányai után rögtön a Gór Nagy Mária Színitanodájába került Budapestre, ahol tanulmányai mellett a József Attila Színházban vendégszerepelt. Tehetségét több darabban is kamatoztatta. 2008-tól a Kassai Thália Színház tagja lett.

[mappress mapid=”167″]

További hasonló témájú videók