Járd ki lábam, járd ki most… – A nyékvárkonyi Kikerics Gyermektáncegyüttes

A nyékvárkonyi Kikerics GyermektáncegyüttesA nyékvárkonyi Kikerics Gyermektáncegyüttes  fellépése a néptáncegyüttesek országos seregszemléjén, Deákin.

Május 31. és június 2. között rendezték meg a Csemadok 47. Országos Népművészeti Fesztiválját. A rendezvény Deákin, Diószegen és Galántán zajlott. 

Diószegen május 31-én tartották a nyitóestet külföldi vendégegyüttesek és helyi csoportok közreműködésével.
Június 1-jén, szombaton Deákiban folytatódott a rendezvénysorozat, ahol népi és történelmi játszóházra, kézműves bemutatókra, foglalkozásokra is sor került a zenei programok mellet. Ízek utcája címmel gulyásfőző verseny és a szabad tűzön készült ételek kóstolója volt a művelődési ház udvarán. Az esti órákban a Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő és az Ipolyi Arnold Országos Magyar Népmesemondó Verseny díjazottjainak műsorát tekinthették meg a résztvevők. Az est vendégegyüttese ként a Yenimahalle Belediysi Tubil Halk, az ankarai török néptáncegyüttes lépett fel. A gálaesten külföldi és hazai együttesek előadására került sor. A nap Cimbaliband koncertjével és táncházzal zárult.
A rendezvény harmadik napján, június 2-án ünnepi szentmisét tartottak a deáki római katolikus templomban, melyet koszorúzási ünnepség követett a Szent István király deáki emlékművénél. A délutáni órákban pedig Galántán a Csemadok-székházban tartották meg a Művészeti Együttesek Nemzetközi Találkozóját, Mátyusföldi Juniális címmel.

További hasonló témájú videók