Darvasi Lászlóval Szalay Zoltán beszélgetett 2.

Darvasi LászlóDarvasi Lászlóval Szalay Zoltán beszélgetett a Pozsonyi Magyar Intézet Café Nappalijában; a folytatásban a gyerekeknek írott művekről is szó esett 2013. május 22-én. 

 https://vimeo.com/67044845

Darvasi László - Pálcika, ha elindulEgyetlen pálcika is lehet hős! Így szól Süni Vitéz jóslata, de igaza lesz-e vajon? Mi történik egy pálcikával, ha elindul? Hova jut? Kikkel találkozik? Pálcikának sok rokona, barátja van: a ropi, a kötőtű, a fogpiszkáló vagy a szívószál bár mind hasonlók Pálcikához, de Pálcika csak egy van. Neki viszont számtalan mesélnivalója akad Daru Dénesről, Gyuszi Nyusziról, a Szalonna Rablókról vagy éppen a rettenetes Fűrész úrról. Darvasi László meséiben Pálcika újra és újra útnak indul, hogy megismerje a világot, de a világ is megismeri őt. A nagysikerű Trapiti meseregények után Darvasi László Pálcika-történetein keresztül Koncz Timea játékos illusztrációival együtt most az egész család megtudhatja: milyen Pálcika szerint a világ.

 

 

Darvasi László - Trapiti avagy a nagy tökfőzelékháború

Egy szép napon fura kis manócska bukkan fel Kavicsváron, nem tudja, honnan és miért jött, csak azt, hogy Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől kell segítséget kérnie. Ő Trapiti. De ki tudja, mi az a Trapiti? És ki tudja, ki az a Trapiti? Mese a szeretet és a trapitizés…

További hasonló témájú videók