Gyorshír: Bugár megegyezett Ficóval a kisebbségi kultúrák támogatásával kapcsolatban

Magyar Interaktív TelevízióBugár Béla, a Híd elnöke Robert Fico kormányfővel tárgyalt ma a kisebbségi kultúrák támogatásában felmerült problémákkal kapcsolatban. A találkozón jelen volt A. Nagy László kisebbségügyi kormánybiztos és Igor Federič, a kormányhivatal vezetője is.

A kormányfő és a Híd elnöke megegyeztek, hogy a kisebbségi kultúrák támogatására szánt összegeket november 30-ig folyósítják mindazoknak, akik pályázatot nyertek. Az utalások eddig a hosszú bürokratikus adminisztráció miatt késlekedtek, de Bugár Béla kérésére a kormányhivatal felgyorsítja a folyamatot, hogy még e hónap végéig kifizetésre kerüljenek a támogatások.
Egyezség született továbbá a könyvkiadóknak odaítélt támogatásokkal kapcsolatban is. Mivel egyes kiadók (Kalligram, Lilium Aurum, Madách-Posonium, Petit Press – H. M. megj.) túllépték az érvényes európai normák szerint szabott keretet, ezért az eredetileg odaítélt támogatást visszavonja a hivatal és a megmaradt összeget a jövő évben használja fel a kisebbségi kultúrák támogatására. (A Híd sajtóosztályának közleménye)