I. Parasztolimpia, Ekecs-Apácaszakállas

I. Parasztolimpia, EkecsA 2011. július 30-án Ekecsen megtartott I. Parasztolimpia ötletgazdája Inczédi Gábor volt. A 10 pár az alábbi versenyszámokban küzdött: talicskázás, asszonycipelés, favágás, bálacipelés, velladobás, szalonnaevés, lopótök használata… (Összefoglaló)

A verseny 3 futamból állt. Mindhárom futam időeredményét külön mérték, a végén pedig összesítették. A versenyben három polgármester is indult. A sorrendet sorsolással állapították meg.

1. futam: az asszonyt talicskába ültetni, a rönköket kicselezve eltolni a báláig, amelyen szalonna és hagyma várja, hogy felszeleteljék és befalják, s utána a párok szívószállal felhörpöljék hozzá a fröccsöt. Közben a férfi a célvonalról el kell hogy tolja a szalonnázó asszonyig az öt bála szalmát… Ezt követően az asszony felpattan a talicskára, a férfi pedig célba tolja.

2. futam: velladobás. Ahol leesik, oda állítják a padot a három-három üveggel, amelyekbe az asszonyszemélyeknek lopótökkel kell a vizet betölteniük. Amint készek, és átadják a stafétát, a férfi felnégyelheti a farönköt.

3. futam: egy-egy stampedli pálinkányi üzemanyaggal feltöltve el kell az asszonnyal a háton szaladni a báláig, majd vissza, átugorva a közbe állított szalmaakadályt…

További hasonló témájú videók