DHT: „Lehet, hogy öncsalás áldozatai vagyunk valamennyien”

Borsi Kálmán Béla előadása: „A szlovák, a román és a magyar nemzet kialakulásának tipológiai összehasonlítása”Borsi Kálmán Béla előadása: „A szlovák, a román és a magyar nemzet kialakulásának tipológiai összehasonlítása” „Itt az egész térségben egy ál-polgári fejlődés zajlott, amelyik tulajdonképpen a nemesedésnek egy felső foka lett volna; és elkeresztelték ezt polgári átalakulásnak.

Ez elmosta azokat a kieső társadalmi-történeti fejleményeket és fokozatokat, amelyek ahhoz kellettek volna, hogy valóban nyugat-európai típusú polgárokká legyünk valamennyien, és régi rendi világból örökölt beidegződéseink pedig európaizálódjanak. Ez csak papíron történt meg mindmáig, és ha magyarok kicsit körbenézünk itt a térségben, akkor rá kell ébrednünk arra, hogy ez a felemásság és ez a tisztázatlanság olyan erősen rögzült bennünk, hogy nemcsak minket nem szeretnek a szomszédaink, hanem mi magunkat se szeretjük már.  Tehát hogy gyanakszunk egymásra, Nagyon nehezen tudjuk feldolgozni; tulajdonképpen nem is értjük, miért lettünk mi 1920-ban ennek a nagyon rossz ómenű nemzeti rivalizálásnak a vesztesei.” DH TÁBOR, 2011. július 13. Az előadást vita követte:

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/07/dht-%e2%80%9elehet-hogy-oncsalas-aldozatai-vagyunk-valamennyien%e2%80%9d/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, NAGYVILÁG, NÉZET, VIDEÓK // DHT: „Lehet, hogy öncsalás áldozatai vagyunk valamennyien”

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma