A világűr ezer arca 1. • Masszív feketelyukak

Fekete lyuk Képzelje el, milyen lenne leszivattyúzni a forrongó magmát a Napról, hogy bepillantsunk a felszíne alá, vagy milyen lenne kettészelni a Földet, hogy megtekintsük a középpontját! Engedje, hogy magával ragadja

a képzelete, miközben a látványos technológiák lehetővé teszik, hogy feltekerjük az idegen holdak „jégtüskéit”, lefejtsük a Mars jégsapkáit, behatoljunk a Nap felé száguldó üstökösök magvába, miközben perzselő haláluk felé tartanak, és kettévágjuk a fekete lyukakat, hogy kívül-belül felfedezzük a kozmoszt, fényt derítsünk titkaira és rejtélyeire!

Lélegzetelállító grafika és tudományos küldetések segítségével tárja fel a világegyetem eredetének és sorsának titkait az új sorozat, miközben rétegről rétegre haladva szétszedi a bolygókat.

Június 30-ig a Discovery Science a www.asteroidday.org partnereként (amelynek aláírói között szerepel például Brian May is) mindent elkövet annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a nem követett aszteroidák fenyegető veszélyére. Az Aszteroida Napon az égitesteknek szentelt különféle programok egész sorával várja a nézőket. A bemutatott műsorok között szerepel Az aszteroida-küldetés, amely a NASA erőfeszítéseit mutatja be, a Földet fenyegető aszteroidák elleni küzdelemben, amely az emberiség túlélésének kulcsa lehet. A film narrátora az ismert kultikus filmrendező, David Cronenberg. Az Északi szélesség 51 fok című filmben Damon Miller, a földközeli objektumok témáját vizsgáló fiatal londoni filmes arra a megdöbbentő felfedezésre jut, hogy a Földet a világűrből katasztrófa fenyegeti.

A kapcsolódó műsorok között szerepel A világűr ezer arca, A dinoszauruszok végnapjai, a Meteoreső Oroszországban és a Sci-Fi tudomány.

https://youtu.be/6s7D-r6_8sA

„A világűr ezer arca” nagyszabású, látványos színes, magyarul beszélő, amerikai ismeretterjesztő sorozat, amely a „Város a felszín alatt” sorozathoz használt számítógépes grafikát alkalmazza sokkal nagyobb méretekben, hogy intergalaktikus mértékben mutassa be a világegyetemet.

 

További hasonló témájú videók