Oscar-díjat nyert a Mindenki című magyar film

MindenkiA legjobb élőszereplős kisfilm kategóriájában először díjaztak magyar produkciót az Oscar-gálák történetében. Bár előzetesen alig lehetett biztosra venni, azért jó esélyei voltak Deák Kristóf filmjének. Végül Salma Hayek és David Oneyowo adta át a díjat a színpadra lépő rendezőnek, a producer Udvardy Annának, az egyik főszereplőnek, Szamosi Zsófiának, és a rendező feleségének Nina Kovnak.

A Bakáts téri Ének-Zenei Általános iskola nagykórusa szerepelt Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjében, amely végül Oscar-jelölést kapott. A kórus közös énekléssel és „pizsamapartival” várta a díjátadót. Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója is meglátogatta őket, aki maga is ide járt gyerekként. A hvg.hu összefoglalója.

A filmről: „Egy tízéves kislány új iskolába kerül, ám a beilleszkedés nem várt nehézségekbe ütközik – Deák Kristóf Mindenki című filmjének egyszerű, pozitív kicsengésű története lenyűgözte több külföldi fesztivál közönségét, ezután került egyre közelebb az Oscar-jelöléshez. A rendező szerint a film a reményt adó üzenete miatt lett sikeres, a külföldi kritikák pedig a két gyerekszereplő játékát dicsérik.” Tovább a hvg.hu oldalon.

A teljes kisfilm:

https://youtu.be/tsTJuX1RlDM

Forrás: HVG
Fotó: AFP/Mark Ratson

 

További hasonló témájú videók