„A felkelés folytatódik” • Street party Pozsony belvárosában

Povstanie pokračujeKézműves foglalkozások, ételkóstolók, koncertek várják a Bratislava bez náckov, a Povstanie pokračuje antifasiszta szervezetek rendezésében sorra kerülő augusztus 29-i pozsonyi megemlékezésre érkezőket. Már 26-án lesz egy kerékpártúra (hagyományosan, Critical mass néven) az antifasiszta ellenállás ösvényein, amely a Szlovák nemzeti felkelés teréről (Námestie SNP) indul 18 órakor. A kerékpárút végállomásán az Észek- és Dél-Korea egyesítésének álmáról készült Okwan na ceste za slobodou című filmet vetítik le (http://www.okhwan.com/), amely egy kerékpározót követve vezet be bennünket a problematikába.

A 29-i megemlékezés a fasizmus áldozataira emlékező gyertyagyújtással veszi kezdetét. Az óvárosi program 18-től 22 óráig tart. A műsorban fellép a Capoeira Oxumare és a Preßburger Klezmer Band is.
A szervezők kérik, hogy jöjjön el minél több polgár együtt emlékezni azokra, akik részt mertek vállalni a fasizmus elleni felkelésben, jöjjenek a tiszteletet a szabadságunkért elesettek előtt. A térség és az ország fasizálódása már nem csak veszély, hanem a mindennapokba beszüremlő valós fenyegetettség. Azaz, ahogy üzenik: „A felkelés folytatódik”.

„1944 augusztus 29-én különböző világnézetű, hitű és nemzetiségű emberek döntöttek úgy, hogy nem szemlélik tétlenül a gonoszságot, és ellenszegültek a fasizmusnak. Helytállásuk üzenete mindig időszerű, akárhányszor megjelennek olyanok, akik ránk akarnák erőltetni a saját elképzelésüket a számukra elsődleges identitásról, csoportok vagy egyének társadalmi kiközösítéséről, manipulálni az életünket vagy gyűlöletet terjeszteni. Az A felkelés folytatódik olyan street party, amely társadalmunk sokféleségét hivatott bemutatni. Határok és előítéletek nélkül.”

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/08/54358/trackback/

Most itt van: Home // FELHÍVÁS, Közélet, VIDEÓK // „A felkelés folytatódik” • Street party Pozsony belvárosában

© Magyar Interaktív Televízió

    © 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
    Edited by Microgramma