49. Országos Népművészeti Fesztivál – Perbetei Napraforgó Gyermek Néptáncegyüttes

Perbetei Napraforgó Gyermek NéptáncegyüttesA Perbetei Napraforgó Gyermek Néptáncegyüttes a Járd ki lábom, járd ki te… néptáncmustra programban bodrogközi táncokkal lépett színpadra. 

  • A Perbetei Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és a Csemadok Perbetei Alapszervezete mellett működő Napraforgó Gyermek Néptánccsoport 2002-ben alakult abból a célból, hogy a gyermekekkel megismertesse a magyar népi kultúrát és a magyar nyelvterület szokásait, tánchagyományait. Fő feladatának tekinti elsősorban a Felvidék gyermekjátékainak, népdalainak, táncainak megismertetését, valamint azok színpadra vitelét. 
  • Az együttes jelenleg 3 korcsoportban 38 taggal dolgozik. Az elmúlt években a Kárpát-medence több tájegységének táncait, gyermekjátékait mutatta be, többek között magyarbődi, gömöri, tardoskeddi, martosi, zoboralji, mezőségi és dunántúli táncokat adott elő.
  • Rendszeresen fellép a helyi és környékbeli rendezvényeken: az a Gyermek Néptánccsoportok Fesztiválján Érsekújvárott, a Gyermekek Kistérségi Népművészeti Fesztiválján Martoson, a Csemadok Országos Népművészeti Fesztiválján Martoson, a Járási Dal- és Táncünnepélyen Kolozsnémán.
  • Az együttes kiscsoportja 2014-ben részt vett a Duna Menti Tavasz színjátszó fesztiválon, ahol a szerkesztett játékok kategóriában bronzsávos minősítést kapott.

Az Országos Népművészeti Fesztivált Csemadok Galántai Területi Választmánya 2015. június 6-7-én Deákin rendezte meg.

[mappress mapid=”126″]

 

További hasonló témájú videók