Kaszás Attila Versmondó Fesztivál – GÁLA

Kaszás Attila - gálaA VIII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivál ünnepélyes eredményhirdetése a komáromi Városi Művelődési Központ épületében. A versmondók három kategóriában két verssel léptek színpadra, a legjobbakat a zsűri arany-, ezüst-, illetve bronzsávba sorolta. A színvonalas szavalóversenyre a helyieken kívül Magyarországról, Erdélyből, a Vajdaságból és Kárpátaljáról is érkeztek versenyzők.

A komáromi Jókai Mór Alapiskola, Komárom Város, Városi Művelődési Központ és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2015. június 13-án a Jókai Napok kísérő rendezvényeként rendezte meg a VIII. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált.

A versenyt három kategóriában rendezték meg: I. kategória: az alapiskolák 1–4. oszt. tanulói II. kategória: az alapiskolák 5–9. oszt tanulói valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 1–4. oszt. tanulói III. kategória: középiskolák 1–4. oszt. tanulói.

A versmondók két költeménnyel készültek:

• egy kötelezően választott és
• egy tetszés szerinti költeménnyel.
A kötelező verset a szlovákiai magyar költők alkotásaiból kellett választaniuk a jelentkezőknek. A versenyzőket teljesítményük alapján a zsűri minősítő sávokba (arany, ezüst, bronz) sorolta. Az eredményhirdetésre a Jókai Napok záróünnepségén került sor.

[mappress mapid=”8″]

További hasonló témájú videók