A XVI. Kodály Napok versenyműsorai – Concordia vegyeskar

A Concordia vegyeskar a Csemadok Komáromi Szervezetének és Komárom Város Művelődési Központjának énekkara. A kórus dirigense Stubendek István.

„A vegyeskar 30 évvel ezelőtti megalapításra óta bejárta Szlovákiát, a Kárpát-medencét, és öregbítette a Lehár Ferenc és Beliczay Gyula városának hírnevét Csehországban, Ausztriában, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Amerikai Egyesült Államok több városában is. A Concordia amatőr énekkar, tagjai révén igazi komáromi énekkarrá vált – határtól és nemzetiségtől függetlenül, a Duna mindkét partjáról érkeznek énekesei. Fontos, stabil és nélkülözhetetlen helyet foglalt el Komárom életében, és hiába a kor és a stílus, a fiatal tagok jelenléte bizonyítja, egy virágzó énekkarról, egy élő csapatról van szó.

Az énekkarnak már több lemeze is megjelent, az oldalon is látható-hallható ajánló a jubileumra készült felvételből mutat be egy-egy részletet. Aki nem csak hallgatni szeretné az énekkart, hanem csatlakozni is, az látogasson el a próbák valamelyikére hétfő este, a komáromi zeneiskola épületébe!”

(aTempo)

 • • •

A Kodály Napok háromévente megvalósuló seregszemle a felvidéki kórusok legnagyobb összejövetele. Az értékelő versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából 2014. május 16-18-án Galántán, a XVI. Kodály Napok keretében rendezte a Csemadok Galántai Területi Választmánya, a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, valamint a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet.

A versenynapon – jobb hangminőségben – rögzítettük a kórusok versenykoncertjeit. Ezeket is hamarosan műsorunkra tűzzük, még folyik a feldolgozás.

A zsűri tagjai:

  • Kertész Attila címzetes egyetemi docens, Liszt-díjas karnagy, a Magyar Kodály Társaság elnökségi tagja (Pécs) – elnök
  • Erdélyi Ágnes énektanár-karvezető, a KÓTA – Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége a Művészeti Bizottságának tagja (Veszprém)
  • Hartyányi Judit ny. egyetemi docens, a Magyar Kodály Társaság társelnöke, karnagy (Budapest)
  • Kneifel Imre, a székesfehérvári Kodály Zoltán Ének- Zenei Általános Iskola és Gimnázium igazgatója
  • Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy, a KÓTA tiszteletbeli elnöke (Komló)

[mappress mapid=”75″]

 

További hasonló témájú videók