A Kör a királyhelmeci Csonkavárnál

Csonkavár - EDDA művek - a körA királyhelmeci Csonkavárnál mutatták be Pataky Attila, Gömöri Zsolt és Oravecz János A KÖR című Edda-musicaljét Pintér Tibor rendezésében. A magyar musical ősbemutatója a RaM Colosseumban volt,  majd Miskolcon állították színpadra, hiszen az EDDA Művek Miskolcról indult az ismertség felé. Az EDDA-musical gondolata Pataky Attilában és Pintér Tiborban fogalmazódott meg egymástól függetlenül. Egy véletlen találkozás során derült ki, hogy mindketten hasonló zenei projekten gondolkodnak. A darabban 26 EDDA-dal is felcsendül. Pataky Attila az alkotómunkában vett részt. A színpadon az EDDA frontemberét Pintér Tibor (Elmo szerepében) kelti életre. A másik főszereplő Békefi Viktória volt (Írisz szerepében). Egy kis előzetes a 120 perces zenés darabból.

„Az életünk egy kör, amely egyszer bezárul, de addig minden pillanatát élvezni kell. A musical szereplői, menekülve a társadalmi problémák és feszültségek elől, a szerelemben, a szabadságban és a rockban keresnek menedéket, boldogságot.
A történet egy külvárosi mese, ahol főhősünk egy szerelmi csalódás miatt elindul a nagyvilágba, abban bízva, hogy megtalálja, amit keres: az igazi szerelmet, a sikert és a boldogságot. De nem csak jó barátok, hanem »rosszak« is keresztezik útját. Vajon a hit és a szerelem elég erőt adnak-e neki, hogy győzedelmeskedni tudjon a gonosz elleni küzdelemben.
Te mindennap dönthetsz jó és rossz között!” (Az alkotók gondolatai)

[mappress mapid=”109″] 

További hasonló témájú videók