Megemlékezés a Fábry Zoltán sírkőnél, az 1956-os emlékkőnél

Megemlékezés a Fábry Zoltán sírkőnélFábry Zoltán rimaszombati sírkövénél Vörös Attila, a Bástya Egyesület elnöke ismertette ifj. Fábry Zoltánnnak, a kommunizmus áldozatának, 1951-ban kivégzett posztumusz ezredesnek a történetét.

A megemlékezést megtisztelte jelenlétével Fábry Szabolcs, a Fidesz nagyvázsonyi elnöke. Beszédében köszöntet mondott a Bástya Egyesületnek, a Gömör-Kishonti Múzeum Egyesületnek és a Kerecsen Motoros Egyesületnek, illetve a rimaszombatiaknak, hogy ápolják családja emlékét. Ünnepi beszédet mondott, s az 1956-os hősökre emlékezett Csirmaz Miklós, az MKP Rimaszombati Alapszervezetének elnöke, majd a megemlékezők az 1956-os emlékkőnél elhelyezték a koszorúikat.

Közreműködött Foglár Gábor, a Via Nova Ics almágyi elnöke. A megemlékező gyülekezet tagjai mécseseket gyújtottak az 56-os mártírok emlékére, majd a Himnusz közös eléneklését követően gyertyát gyújtottak a lerombolt temető helyén is, ahol felvetődött, hogy emlékhelyet létesítsenek.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2011/10/megemlekezes-a-fabry-zoltan-sirkonel-az-1956-os-emlekkonel/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, VIDEÓK // Megemlékezés a Fábry Zoltán sírkőnél, az 1956-os emlékkőnél

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma